Skip to content Skip to footer

Descoperă tot ce trebuie să știi despre AdBlue®

Colaborează cu un producător licențiat AdBlue®

  • Materie primă utilizată
  • Proces tehnologic producție
  • Testare calitate produs
  • Condiții de îmbuteliere, transport și depozitare
  • Conform standardului de calitate specific ISO 22241
FeatPage-Produse-adblue

Ce este AdBlue® ?

AdBlue® este denumirea comercială (marca inregistrata VDA) a unei soluţii numite Diesel Exhaust Fluid (DEF). Este o soluţie apoasă ce conţine uree în proporţie de 32.5% şi apă deionizată (67.5%).

Lichidul este folosit pentru a reduce emisiile de monoxid de azot (NO) şi dioxid de azot (NO2) ce apar ca noxe în urma arderii combustibilului de motoare diesel ce folosesc sistemul reducerii catalitice selective. Lichidul AdBlue® este injectat direct în evacuare şi, în urma reacţiei chimice, noxele sunt descompuse în azot pur şi vapori de apă.

AdBlue nu este nici combustibil, nici aditiv, nu se amestecă cu motorina ci se injectează în sistemul de evacuare. AdBlue® reduce consumul de carburant si protejeaza in acelasi timp motorul vehiculului dvs.

De ce folosim AdBlue® ?

Incepand cu 1990, normele antipoluare ale Uniunii Europene, vizează reducerea emisiilor nocive provenite de la gazele de evacuare, cum ar fi oxizii de azot (NOx), hidrocarburile, monoxidul de carbon și pulberile în suspensie. Sistemele SCR, în combinație cu AdBlue® – marcă înregistrată a V.D.A., sunt unele dintre tehnologiile alese pentru îndeplinirea obiectivelor normelor EURO și pentru reducerea emisiilor poluante.

Cum funcționează?

SCR (reducere catalitica selectiva) este denumirea unei tehnologii de tratare post-combustie pentru vehicule Diesel, care transforma oxizii de azot (NOx) în azot și în aburi de apă datorita tehnologiei AdBlue®-marcă înregistrată a V.D.A. Aerul pe care îl respirăm este compus în proporție de 80% din azot, care este complet inofensiv.

Din cauza emisiilor, aproape toți producătorii de automobile au decis să utilizeze această tehnologie pentru a respecta noile legislații privind emisiile de NOx. Pentru autoturisme, SCR apare în Europa din 2014, cu norma Euro 6. AdBlue®-marcă înregistrată a V.D.A. este o soluție lichidă, limpede care constă din “apă pură” (apă demineralizată) și uree pentru automobile (32,5%). De aceea, realizarea Adblue nu înseamnă doar adăugarea de uree în apă.

Doar UREEA AUTOMOTIVĂ este singura îndeajuns de pură pentru a produce AdBlue® – marcă înregistrată a V.D.A.​
Contacteaza un consultant

Solicită o ofertă personalizată de produse AdBlue